Back

The Pavilion Residence

It was the location that drew Greg and Anita to this property backing onto Toohey Forest. Originally they had planned to build a completely new home on the block, but we proposed a renovation that retained key features of the old house – like an old barn door they both loved – while also creating new indoor and outdoor living spaces.

A tower adds scale to the single-level home and floods the living spaces with natural light that moves throughout the day. That means there is always a spot for a morning coffee in the sun, or a shady spot for warm summer afternoons.

The approach was informed by Greg and Anita’s vision of creating multiple living zones that can become breakout spaces for the kids when they become teenagers in need of independence. For now, the family’s favourite spot is a step in the middle of the home where they can huddle together and hang out – moments that will be all the more special when the kids are no longer so small and cuddly.

  • Location

    Tarraginidi, Brisbane

  • Client

    Greg and Anita

  • Builder

    Toscano Builders

  • Year Completed

    2019

  • Design Time

    18 Months

  • Build Time

    7 Months

  • Value per m2

    2,800

  • Photography

    Alanna Jayne McTiernan

“In our first house it was just the one lounge room and that was it – there was nowhere else to go. Now there are more spaces to enjoy. The front deck is nice to enjoy with a coffee in the morning and the side patio area is a great spot to enjoy with the kids, because they can run around.”

Want to dip your toe in the water to see if we are the design team for you? Your first meeting is complimentary, so you can get to know us without any further obligation. Complete the form to start a conversation or book a time that suits you for a call back. 






Find our Brisbane Architects
Shop 3, 475 Sandgate Rd
Albion QLD 4010
(parking at rear, off Highlands St)