Back

The Garden Room

When four hospitality veterans open a new venue, they think big. The Garden Room is a restaurant in Roma Street Parkland, and our brief was to create an urban restaurant that engages with its verdant surrounds and caters to a diverse market of commuters, tourists and locals.

The restaurant is located in a narrow, voluminous building with a road and train station on one side, and cliffs on the other. To transform this space, we applied two design strategies.

Firstly, we reduced the cavernous feel of the interior by diverting the aspect of the space to the garden outside. A landscaped trellis and built-in seating were installed on one side of the restaurant to block the road and train, and high windows above the bench seating frame views of the city skyline.

Secondly, we positioned a new bar towards the cliff face. This creates a welcoming entry, connects with the relaxed outdoor dining space under the cliffs and improves workflow by bringing service to the front of the building. For the interiors, a simple yet luxe green-on-green palette adds warmth and contemporary texture that complements the restaurant’s leafy aspect.

We supported the client from their tender submission right through to construction… and the coffee keeps us coming back now the restaurant is open.

  • Location

    Roma Street Parkland, Brisbane

  • Client

    City Parklands & Table of Four

  • Builder

    Pagewood Projects

  • Year Completed

    2019

  • Design Time

    3 months

  • Build Time

    9 weeks

  • Value per m2

    1,700

  • Photography

    Cathy Schusler

Want to dip your toe in the water to see if we are the design team for you? Your first meeting is complimentary, so you can get to know us without any further obligation. Complete the form to start a conversation or book a time that suits you for a call back. 






Find our Brisbane Architects
Shop 3, 475 Sandgate Rd
Albion QLD 4010
(parking at rear, off Highlands St)